Glædeligt gensyn mellem legekammerater i Try

Torsdag den 4. august var der ”run på” i Try.

 

En stor flok tidligere legekammerater havde nemlig sat hinanden stævne i købmandsbutikken, hvor Jane, en af initiativtagerne, stadig bor.

Ideen om et gensyn for ”os, der har leget i Try” opstod tilbage i 2010, da Torslev Skole holdt jubilæumsfest, men der gik altså yderligere seks år, inden der var fire piger, der fik gjort alvor af snakken.

Det har været et stort arbejde, at finde alle og det er heller ikke lykkedes os helt, men vi har forsøgt og hvis nogen føler sig forbigået, er det fordi, vi ikke har kunnet finde frem til dem, fortæller Jane og Ulla fra initiativgruppen.

Der har været fantastisk god opbakning til arrangementet, fortæller de, hele 31 mødte op. Der var kun en enkelt, der ikke ønskede at deltage, et par andre var på ferie og en enkelt meldte afbud pga. syg.dom

De fleste kom fra Nordjylland, men den der kørte længst, kom fra Nørre Snede.

Aldersmæssigt var der en god spredning på de fremmødte,

de var 58–76 år.

Efter en dejlig frokost, med livlig samtale og ret højt støjniveau, bød dagen på historiefortælling om de forskellige bygninger i TryFor det stod Thorkild Søndergaard, som havde fået nys om gensynet og også gerne ville komme og tage sit kamera med. Thorkild er lidt ældre end den flok, der var kaldt sammen men da han jo også stammer fra Try, var han i sit es og fortalte ivrigt, ligesom han også tog billeder dagen igennem.

De fremmødte var hver især opfordret til at fortælle lidt om det hus, de selv har boet i. 

I Try har der faktisk været ikke mindre end tre skoler indtil der i 1951 blev bygget en ny stor skole, som afløste de tre små.

Torben Madsen, som bor i Try fortæller: Det var en helt utrolig god fest og dagen var alt for kort. Det var helt utrolig sjovt at genses og finde ud af, hvem de forskellige var for det skal indrømmes, at det kneb med at genkende alle. Det, at vi mødtes hos Jane i købmandsforretningen, var helt fantastisk godt, for der har vi jo alle rendt næsten siden vi kunne gå og blev sendt afsted efter, hvad vores mor nu lige stod og manglede.

Kaj Mathiassen som bor i Østervrå fortæller: Det er et utrolig godt initiativ med sådan et gensyn og jeg havde mine to storebrødre med, det var en dejlig oplevelse at dele gensynet med dem. Købmandsbutikken og lageret hertil, var en perfekt og naturlig ramme for gensynet.

Mange af kammeraterne har jeg jo ikke set i 40-50 år, så det var svært at genkende alle.

Jeg er meget imponeret over Thorkild Søndergaards enorme viden og evne til at fortælle.

Initiativtagerne, Hanne fra Aalborg, Yrsa fra Sæby, Ulla fra Dronninglund og Jane fra Try var glade for hele forløbet og pønser på, ikke mindst efter den meget positive respons også efter arrangementet, at bevare kontakten lidt bedre fremover.

KØH2

Foto: T. Søndergaard

 

Kære Alle
Tak for en rigtig dejlig dag, hvor var det skønt at se jer allesammen og mindes de gode gamle dage i Try.

Vi var vist alle enige om, at vi havde haft en god og tryg barndom i Try. Mon ikke også de fleste af os, havde leget på købmandens lager.

En stor tak til Jane, fordi hun lagde hus til.

Hermed artiklen som kommer i Østvendsyssel Folkeblad tirsdag den 16. Det er blevet en meget
fin artikel synes vi.

Jane og jeg var hos Thorkild i fredags og sortere billeder. Der var taget 80 og 2 af hver, har selvfølgelig brugt de bedste.

Thorkild vil gerne lave en CD med tekster, men kun hvis der er interesse for det. Den kommer til at koste omkring 50 kr. Vil i give en tilbagemelding om i er interesseret??

Så havde Hanne jo printet billeder af alle husene. Vil i evt. give en tilbagemelding med oplysning hvornår jeres forældre flyttede ind, hvor mange børn der var, hvornår i alle flyttede hjemmefra og hvornår jeres forældre flyttede. Hvis i har en sjov anekdote f.eks. omkring det at få badeværelse, andelsfrysehus i Try, køleskab, fjernsyn, vaskemaskine eller andet, så skriv det endeligt. Jeg vil så videregive oplysninger til Thorkild som gerne vil ajourføre sit materiale.

Men det hørte i ham jo fortælle.
Thorkild har ikke skrevet noget siden folketællingen i  1940.

Jeg håber det vælter ind med mail med sjove minder!!!!!

Mange gode hilsner og måske ses vi næste år!!!!
Ulla