• I Huset her er Irene født.

  • Try mejeri her var Irenes barndom

Billedet her er nok som vi husker Try mejeri en vinterdag

Lidt om min barndom:

ved Irene Holm

Jeg blev født i mejeriets hus i 1951. Min far Jacob Emil Nielsen var førstemejerist. I ca. 1956 eller 57 blev han bestyrer og vi flyttede op på mejeriet hvor vi boede til lige efter min konfirmation i 1965.

Try mejeri var ejet at Groes familien i København som havde flere virksomheder. I 1965 blev min far tilbudt at købe mejeriet, men turde ikke da man på det tidspunkt var begyndt at nedlægge små mejerier.

På mejeriet blev der lavet smør samt ost Man holdt op med at lave smør, men fortsatte med osteproduktionen. Der blev lavet danbo og elbo ost. Osten blev eksporteret til Tyskland hvor Groes familien havde kontakter. I et hjørne af mejeriet blev der hver dag solgt mælk, ost og smør.

Da vi flyttede op på mejeriet var vi så heldige at få centralvarme, varmen kom fra den store kedel i mejeriet. Der var også et badeværelse med toilet og badekar. Det var populært at sove hos os for så fik vi lov at komme i badekarret I køkkenet var der elkomfur med elektrisk ovn. Min far var en fremsynet mand så vi fik hurtigt et køleskab med en lille fryser i. Vi havde dog også en boks i frysehuset til når man fik gris og til grøntsager.

I 1959 fik vi som de første i byen fjernsyn. Det blev købt hos Samuelsen i Hørby.

For børnene var det Ingrid og lillebror samt Jørgen Clevin der var populært. For de voksne var det nyheder og seksdagesløb med Kai Werner og  Palle Lykke.

I 1960 fik min mor kørekort, så kunne hun køre ærinder for min far.

Det var en tryg tid hvor alle vi børn legede med hinanden og de voksne havde tid